2013 óta csaknem a négyszeresére nőtt az átlagos négyzetméterár Budapesten.

2013 óta csaknem a négyszeresére nőtt az átlagos négyzetméterár Budapesten.
0
(0)

A fővárosban 2013 óta csaknem megnégyszereződött az átlagos négyzetméterár, ami az akkori 234 ezer forintról 2022-re 871 ezer forintra nőtt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) forgalmi adatai szerint – közölte az OTP Ingatlanpont csütörtökön az MTI-vel.

A legmagasabb átlagos négyzetméterárral változatlanul ugyanabban a négy kerületben lehet találkozni: az I., II., V. és a XII. kerületben, de míg tíz éve elegendő volt a 300 ezer forintot meghaladó négyzetméterár a listavezetéshez, addig tavaly már egymillió forint felett volt az átlagos árszint az élmezőnyben.
A lista első helyén 1,265 millió forintos átlagos négyzetméterárral az V. kerület áll, amit 1,124 millió, 1,117 millió, illetve 1,044 millió forintos fajlagos árral az I., II., és a XII., kerület követ. A lista utolsó helyén 549 ezer forintos átlagos négyzetméterárral a XXIII. kerület szerepel.

A közlemény szerint az elmúlt tíz évben a legnagyobb árnövekedés Rákospalotán, Kőbányán és Újpesten volt tapasztalható, ahol 338, 323, illetve 319 százalékkal nőttek az átlagos négyzetméterárak.

Valkó Dávidot, az OTP Ingatlanpont vezető elemzője a közleményben kifejtette, a piac most nem mutat olyan irányt, amely egyértelműen jelezné, hogy mely fővárosi kerületek lehetnek a következő időszak nyertesei. Annyi azért valószínűsíthető, hogy az energetikai korszerűség, illetve az üzemeltetés költségessége még jó ideig fontos szempont lesz az otthonkeresők szemében, ez pedig vonzóbbá teheti az olyan városrészeket, ahol több az újépítésű, illetve energetikailag is felújított vagy újszerű lakás.

A 2011-ben alapított OTP Ingatlanpont az OTP Csoport tagja. Az ingatlanközvetítő hálózat országszerte csaknem 90 irodával rendelkezik és több mint 800 tanácsadója segíti az ingatlanok értékesítését.

(MTI)

(A kép illusztráció! Forrás: pixabay.com)

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Összehasonlítás

Enter your keyword