A csok-változások miatt új erőre kapott az ingatlanpiac augusztusban.

A csok-változások miatt új erőre kapott az ingatlanpiac augusztusban.
0
(0)

Augusztusban bekövetkezett a trendforduló után várt felfutás az ingatlanpiacon a jövő évi csok-változások miatt, országosan 8213 lakóingatlan cserélt gazdát, ez a májusi utáni az év második legmagasabb értéke – közölte a Duna House cégcsoport az MTI-vel pénteken.

A Duna House saját adatain alapuló becslése szerint az augusztusi adat országosan éves szinten 16 százalékos visszaesést mutat, de 35 százalékkal magasabb a júliusinál.

A Duna House ügyfélaktivitást mutató belső mérőszámai alapján további növekedés várható a következő hónapokban az ingatlanpiacon az év végéig a városi lakosokat érintő családi otthonteremtési támogatások 2024 januári kivezetése miatt.

A cégcsoport nemzetközi pénzügyi márkája, a Credipass adatai alapján augusztusban a jelzáloghitel piac értéke júliushoz képest 15 százalékos emelkedéssel 61 milliárd forintot ért el, ami az idei év legmagasabb értéke.
Megjegyezték: mivel a hitelpiacon az ingatlanpiaci változások kisebb késéssel jelentkeznek, így a jelzáloghitel-piacon további jelentős bővülés várható.

(MTI)

(A kép illusztráció! Forrás: pixabay.com)

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Összehasonlítás

Enter your keyword