A Graphisoft Park SE részvényenként 43 eurócent osztalékot fizet.

A Graphisoft Park SE részvényenként 43 eurócent osztalékot fizet.
0
(0)

A Graphisoft Park SE a 2021-es adózott eredménye terhére, a forgalomban lévő több mint 10,08 millió “A” sorozatú törzsrészvényei után részvényenként 43 eurócent osztalékot fizet, 30 kereskedési napon belül történik a kifizetés – közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön.

A közlemény szerint a vállalat csütörtökön tartotta éves rendes közgyűlését, ahol azt is elfogadták, hogy az osztalék forintösszegét a közgyűlés napján azon a forintárfolyamon határozzák meg, amelyen a Graphisoft Park SE számlavezető pénzintézete az eurót a társaságtól megvásárolja. A csütörtöki árfolyam alapján a társaság 160 forint osztalékot fizet részvényenként.

Hozzátették, a vállalat a “B” sorozatú dolgozói részvények után 268 ezer 917 euró összegű osztalékot fizet, ami 100 millió 117 ezer 799 forint.
A közgyűlés 11,31 millió euró mérlegfőösszeggel és 3,083 millió euró adózott eredménnyel elfogadta és jóváhagyta a társaság 2021-es, a nemzetközi számviteli standardok (IFRS) alapján elkészített és a BDO Magyarország Könyvvizsgáló Kft. által auditált, egyedi éves beszámolóját.
A konszolidált, IFRS szerinti éves beszámolót 240 millió euró mérlegfőösszeggel és 11,042 millió euró adózott eredménnyel hagyták jóvá.

Az ingatlanfejlesztő és -hasznosító társaság 82 ezer négyzetméternyi bérbeadható területtel rendelkezik, amelynek a kihasználtsági rátája tavaly év végén 96 százalékra nőtt.
A Graphisoft Park részvényeit a BÉT prémium kategóriájában jegyzik. A papír ára csütörtökön 3780 forint volt, az elmúlt egy évben 3400 és 4000 forint közötti árfolyamon kereskedtek vele.

(MTI)

(A kép illusztráció! Forrás: pixabay.com)

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Összehasonlítás

Enter your keyword