Enyhe árcsökkenést mutat a negyedéves összevetés.

Enyhe árcsökkenést mutat a negyedéves összevetés.
0
(0)

Csökkentek az ingatlanárak Magyarországon: az idei a harmadik negyedévben 0,8 százalékkal mérséklődtek a második negyedévhez képest – közölte az ingatlan.com kedden az MTI-vel.

A visszaesést a bizonytalan gazdasági környezettel és a magas hitelkamatokkal magyarázták. A körülmények sokakat távol tartottak az ingatlanpiactól, az árakban a keresletcsökkenés és kínálatbővülés együttes hatása látható, az ingatlanközvetítő cég azonban arra számít, hogy a forgalom nem marad tartósan ezen a szinten.

Elemzőik szerint az adásvételek száma még az idén emelkedésnek indulhat, a hétfőn életbe lépett 8,5 százalékos kamatplafon ugyanis fellendítheti az ingatlankölcsönök iránti keresletet. A nagyvárosi csok év végi megszűnése miatt megugrott a támogatott konstrukciók népszerűsége is, a csok és a babaváró hitelek iránt érdeklődők száma júniushoz képest a lakástámogatási rendszer átalakításáról szóló bejelentés óta majdnem 40 százalékkal nőtt – írták a cégcsoporthoz tartozó money.hu adataira hivatkozva.

Az ingatlanárak alakulását az ingatlan.com mostantól rendszeresen összesíti. A lakásárindex az országos adatokat havonta, a regionális adatokat negyedévente foglalja össze – közölték.

(MTI)

(A kép illusztráció! Forrás: pixabay.com)

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Összehasonlítás

Enter your keyword