Felhasználási feltételek

Felhasználási feltételek – Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)

Hatályos: 2020. 08. 18. napjától.

A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF-Felhasználási feltételek) letölthető pdf. formátumban innen.

 1. BEMUTATKOZÁS

A (ingatlanadatbazis.hu) egy Ingyenes ingatlan apróhirdető portál mely ingyenes szolgáltatásokat kínál kötelezettségek nélkül.

1.3. A Ingatlan híreket és az Ingatlan hirdetéseket regisztráció nélkül is megtekinthetik az oldalra látogatók. A Ingatlanhírek bejegyzésekről TOVÁBBI INFORMÁCIÓK A Bejegyzés irányelvek Link alatt található.

1.4. Regisztrációt követően mindenképpen szolgáltatási csomagot kell választania, mivel a rendszer így működik jelenleg Ingyenes szolgáltatási csomagunk kötelezetségek nélkül kínáljuk.

A  Szolgáltatási csomagot kell választania, csak ez esetben adhat fel ingatlan hirdetést az ingatlanadatbazis.hu  oldalán.

1.5. Az ingatlanadatbazis.hu oldalon történő regisztrációval a jelen ÁSZF szerinti jogviszony jön létre az Szolgáltató és a Felhasználó között. Az adatkezeléssel kapcsolatos szabályokat az Adatvédelmi Tájékoztató tartalmazza, mely itt érhető el.

A Szolgáltató minden felhasználótól megköveteli, hogy vállalja a Adatvédelmi Szabályzat és a jelen Általános Szerződési Feltételek betartását, ideértve különösen az alábbi 6. szakaszban szereplő Magatartási Kódex elfogadását.

A https://ingatlanadatbazis.hu weboldalon történő regisztrációval a Felhasználó az ÁSZF-et és az Adatkezelési szabályzatot, valamint a Magatartási Kódexet az erre vonatkozó kocka kipipálásával elfogadja. 

 1. FOGALOM MEGHATÁROZÁSOK

2.1 A jelen Általános Szerződési Feltételekben:

2.2 “Felhasználó”: bármely Regisztrált felhasználó és / vagy látogató.

2.3 “Regisztrált Felhasználó“: bármely olyan személy, aki az ingatlanadatbazis.hu oldalán regisztrált, és akinek a  Szolgáltatási csomagját a szolgáltató elfogadta. A „Szolgáltatási csomag” kifejezés magában foglalja az ingyenes  Szolgáltatási csomagot.

2.4 “Felek” A Felhasználót és a Szolgáltatót együttesen jelenti.

2.5 „Látogató”: az a személy, aki az ingatlanadatbazis.hu oldalát böngészi.

2.6 „Szolgáltatási csomag”: a Regisztrált Felhasználó egy vagy több Szolgáltatáshoz való jogosultsága. Az ilyen jogosultságot a Szolgáltatási csomagban leírtak szerint vehetik igénybe.

2.7 „Adatvédelmi irányelvek”: a …/Adatvédelmi irányelvek oldalon elérhető adatvédelmi irányelvek, amelyek az  Általános Szerződési Feltételekkel együtt jelentik az Ön és a Szolgáltató közötti megállapodást.

2.8 „Szolgáltatások”: a Szolgáltató által bármilyen módon nyújtott szolgáltatás (beleértve, de nem korlátozva az ingatlanadatbazis.hu oldalon az alkalmazásokat vagy bármely más technológiát).

2.9. “Szolgáltató”: a szolgáltatás nyújtója és az oldal üzemeltetője.

A Szolgáltatóval kapcsolatos információk:

Online ügyfélszolgálat:
E-mail cím: info[@]ingatlanadatbazis.hu
Adatkezelő neve és kapcsolattartó: Krizsán Zsolt
Szerződés nyelve: magyar, amelyet az Üzemeltető nem iktat.
Tárhely szolgáltató neve/székhelye/e-mail címe:
Hosting Provider: 3 in 1 Hosting Bt, 2310,
Szigetszentmiklos, Forras u. 12. Hungary;
website: https://megacp.com/
Email: admin[@]megacp.com

2.10 „Felhasználási feltételek Ászf”: jelen általános szerződési feltételek. ÁSZF, amelyek az adatvédelmi irányelvekkel együtt képviselik az Ön és a Szolgáltató közötti megállapodást, amelyet a Szolgáltató bármikor megváltoztathat és belátása szerint módosíthat, és amelyet ebben az esetben az ingatlanadatbazis.hu oldalon közzétesz.

2.11 “Nyilatkozat” Értesítést, felszólítást, figyelmeztetést, észrevételt, kifogást vagy ezekkel egy tekintet alá eső bármilyen közlést jelent.

2.12 “Szerződés” Szolgáltató és a Felhasználó között a Felhasználási feltételek – Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) szerint létrejött szerződést jelenti.

2.13 “ÁFA” Magyarországon mindenkori hatályos Általános Forgalmi Adót jelent.

2.14 „Website(s)-Weboldal (-ak)”: önállóan vagy együttesen a Szolgáltató által üzemeltetett webhelyek.

2.16 “Ingatlanhirdetés” Az Ingatlan bérbeadására, az Ingatlan elidegenítésére, vagy bérleti jog értékesítésére irányuló, a Felületeken elhelyezett hirdetéseket jelenti.

2.17 “Ingatlan” jelentése amely a magyar jog szabályai szerint az ingatlan-nyilvántartásban ingatlanként került vagy kerülhet feltüntetésre.

2.18 „Asztali alkalmazások”: a Szolgáltató által közzétett asztali alkalmazások, amelyeket időről időre kínálhatnak.

2.19 Az „alkalmazások” külön-külön és együttesen vonatkozik a mobil alkalmazásokra, az asztali alkalmazásokra és a webes alkalmazásokra.

2.20  „Mobile Apps-Mobil alkalmazások”: az iOS alkalmazás és az Android alkalmazás, vagy a Szolgáltató által közzétett bármely más mobil / táblagép eszköz szoftver, amelyet időről időre kínálhatnak.

2.21 „Web Apps-Web-alkalmazások”: a weboldal által közzétett web-alkalmazások, amelyeket időről időre kínálhatnak.

2.22 Mivel a kontextus megkövetelheti, a szinguláris szavakat többes számban, a többes számot pedig szingulumként lehet olvasni.

3.Szolgáltatás, Szerződéskötés

3.1 Szolgáltatás elérhetősége. A Szolgáltatás a (ingatlanadatbazis.hu)  domain név alatt elérhető internetes Ingatlanközvetítő rendszer.

A jelen Szerződési Feltételek a (ingatlanadatbazis.hu) az Ön és a Szolgáltató közötti jogviszonyra vonatkoznak.

3.1.1. A szolgáltatás használatához való hozzáférés megköveteli a regisztrációt. A Felhasználó regisztrációjához egy érvényes e-mail cím, valamint egy egyénileg megválasztott jelszó szükséges. A Felhasználónak a bejelentkezés és a jelszó titkosságát meg kell őriznie, és felelősséget kell vállalnia azért.

A regisztráció előfeltétele az ügyfél nagykorúsága. 

3.1.2. A regisztrációval a Szolgáltató és a regisztrált Felhasználó között egy ingyenes Szolgáltatási csomag-ról szóló szerződési viszony keletkezik.

3.1.3. A regisztráció után a Felhasználó elektronikus úton, e-mail formájában egy üzenetet kap, amely az új Szolgáltatási csomagról szóló szerződéskötést megerősíti.

3.1.4. További szerződési viszony keletkezik a Szolgáltató és a Felhasználó között, ha a regisztrált Felhasználó Szolgáltatási csomagot vált..

3.1.5. Az ingatlanadatbazis.hu oldalon eszközölt megrendelés és annak visszaigazolása útján létrejött szerződés írásban megkötöttnek minősül. A Felhasználó jogosult a megrendelésről elektronikus úton másolatot kérni.

A felek megállapodnak abban, hogy a Szolgáltató és a felhasználó közötti e-mailes kommunikáció írásbeli kommunikációnak minősül. A megrendelésre vonatkozó e-mailen történő, fentiekben megjelölt visszaigazolás a Szolgáltató és a Regisztrált felhasználó között létrejött szerződés tartalmát képezi.

3.1.7. A Felhasználó számára küldött visszaigazoló e-mail tartalmazza mind a szerződési adatok weboldalra mutató (Szolgáltatási csomagról szóló információkat), mind a szerződéskötés időpontjában hatályos Általános Szerződési Feltételeket is. A Felhasználó számára így biztosított a lehetőség, hogy a szerződési adatokat, továbbá az Általános Szerződési Feltételeket elmentse, illetve kinyomtassa. A szerződési adatok a Szolgáltatónál is mentésre kerülnek.

3.2 A Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy jelen Általános Szerződési Feltételeket, a felhasználók előzetes értesítése nélkül egyoldalúan módosítsa.

3.3 A szolgáltatás felhasználásának feltételeit az alábbiakban olvashatja az adatvédelmi irányelveinkkel együtt, melyek az oldal használatának megkezdésével minden felhasználó számára kötelező érvényűek.

Amennyiben nem olvassa végig a jelen szerződést és mégis használatba veszi az oldalt, azzal elfogadja a jelen szerződési feltételeket.

Ha nem érti, vagy nem fogadja el a feltételeket, akkor ne használja az oldalt.  Ha nem fogadja el a feltételeket, akkor nincs joga használni a (Ingatlanadatbazis.hu) oldalát.

3.4 A szerződés időtartama és felmondása.

Felhasználó bármikor, bármilyen okból azonnali hatállyal felmondhatja a Szolgáltatás használatát, ha törli hozzáférését a saját profilján keresztül. 

Szolgáltató bármikor, bármilyen okból azonnali hatállyal megszüntetheti a szolgáltatás nyújtását a Felhasználó részére, amennyiben a Felhasználó az ÁSZF rendelkezéseit megszegi, mert ilyen esetben a felhasználó nem jogosult a Szolgáltatás használatára.(Pl: ha nem rendeltetésszerűen használja az oldalt, vagy nem tartja be a Általános Szerződési Feltételeket.)

3.5 Általános rendelkezések

A Szolgáltatást Szolgáltató nyújtja.

Ha Szolgáltatási csomagOT vált, akkor hozzáférhet a szolgáltatásokhoz és ingatlan hirdetést helyezhet el, amelyek adott Szolgáltatási csomaghoz társulnak a szolgáltató oldalán.

Ha eleget tesz bizonyos követelményeknek, akkor a szolgáltató saját belátása szerint láthatóvá teheti az ingatlan hirdetését a szolgáltató által üzemeltetett webhelyen és alkalmazásokban.

A megállapodás az összes olyan szolgáltatás, widget, plug-in, alkalmazás, tartalom, letöltés és / vagy egyéb szolgáltatás használatára vonatkozik, amely a Szolgáltató birtokában van, és amelyek használatát a Szolgáltató ellenőrzi és elérhetővé teszi a Felhasználó számára; vagy linket is küld a jelen Megállapodáshoz.

3.6 Az újonnan regisztrált Felhasználóknak  ingyenes Szolgáltatási csomagot kínálunk, ez tartalmazza a szolgáltatási csomagban feltüntetett szolgáltatásokat.

3.7 Szolgáltatási csomag

A Szolgáltatás Ingatlanhirdetés funkciójának eléréséhez a Felhasználónak Valamilyen Szolgáltatási csomagot kell választania. A felhasználó tudomásul veszi, hogy a Szolgáltatási csomag váltása jelenleg ingyenes mindaddig, amíg a szolgáltató úgy nem dönt, hogy fizetőssé nem teszi. Erről az intézkedésről köteles felhasználót 8 nappal korábban értesíteni.

A Szolgáltatási csomag a lejárat napjáig érvényes valamint a Szolgáltatási csomag határozza meg a feladható hirdetések mennyiségét is. 

Felhasználó a Profil oldalam menü alatt bal oldalon a SZOLGÁLTATÁSI CSOMAGJAIM résznél láthatja, hogy pontosan hány ingatlan hirdetést tartalmaz és mennyi kiemelést valamint meddig érvényes a szolgáltatási csomag. 

A (ingatlanadatbazis.hu) azoknak a felhasználóknak biztosítja a portál az ingatlan hirdetés feladását, akik Szolgáltatási csomagot váltanak valamint, Határozatlan lejáratú ideig használhatják az oldal szolgáltatásait.

Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy a Szolgáltatási csomag  fajtáját és díjszabását egyoldalúan módosítsa az új Szolgáltatási csomag létrehozásával. Az új Szolgáltatási csomag csak új Szolgáltatási csomag váltás esetén érvényesül, a jelenleg is aktív, Szolgáltatási csomag a lemondásig vagy lejáratig nem módosul.

3.7.1 A Szolgáltatási csomag jelenleg Ingyenes. Felhasználó elfogadja, hogy a Szolgáltatási csomag Határozatlan lejáratú időtartamra szól. Amennyiben a Felhasználó saját akaratából törli a profilját, illetve a Szolgáltató szünteti azt meg a Felhasználó által elkövetett szabálysértés miatt, úgy a Felhasználó minden korábban kapott, engedményt elveszít a regisztrációval együtt.

3.7.2 A Felhasználó a (SZOLGÁLTATÓ Ingatlanadatbazis.hu)  oldalán bármikor megváltoztathatja a Szolgáltatási csomagot. A Szolgáltató fenntartja a jogot arra, hogy az adott Szolgáltatási csomagot bármikor megszüntetheti vagy helyette új Szolgáltatási csomagot hozzon létre. 

3.8 Regisztráció

A Felhasználónak a regisztrációt követően valamilyen Szolgáltatási csomagot kell választania, enélkül nem tudja használni az ingatlanadatbazis.hu ingatlanhírdetés feladási szolgáltatását. A Regisztráció azt jelenti, hogy a Felhasználó a jelen Általános Szerződési Feltételeket elfogadta.

A regisztráció során a következő adatokat kell megadni:

Regisztrációnál:

 • Felhasználóneve: (kötelező megadni)
 • Érvényes E-mail címe: (kötelező megadni)

Ingatlan Hirdetés feladásánál:

 • Ingatlan címe: (nem kötelező de, jó ha van)
 • Ingatlan bemutatása: (nem kötelező de, jó ha van)
 • Település neve: (Pl: város, település. Ha nincsen megadva, akkor nem jelenik meg a térképen.)
 • Ingatlan típusa: (Ház lakás stb…)
 • Állapot:  (Eladó / Kiadó)
 • Ingatlan ár: (Ha nincsen megadva, akkor ár híváskor üzenet jelenik meg és ez esetben telefonszámot kell megadni.)
 • Telefonszám: (Ha Ár nincsen megadva, akkor kötelező!)
 • Továbbá az Ingatlan jellemzőket: (nem kötelező de, jó ha van)

4. Felhasználók törlése

Szolgáltató fenntartja magának a jogot, hogy minden további értesítés nélkül törölje azon Felhasználóját, aki bármely más személy nevével, képével, e-mail címével vagy egyéb más személyes információjával visszaél, különösen, ha a felhasználó által a Szolgáltatáson keresztül megjelenített tartalom:

 • Védjegyet sért
 • közszereplő, kivéve, ha bizonyítani tudja valódiságát 
 • más személy érdekeit sértő név 
 • vallási, nemzetiségi, szexuális vagy politikai hovatartozását gyalázó, sértő, obszcén illetve trágár kifejezés
 • akár burkolt, akár nyílt reklámhordozónak tekinthető

Sem a Felhasználó, sem a Szolgáltató által kezdeményezett megszüntetés nem jogosít kártérítésre.

5.Tartalom

5.1 Felhasználó felelőssége

A felhasználó teljes mértékben felelős azért a tartalomért (a továbbiakban: “Tartalom”), amit a Szolgáltatás rendszerén belül elhelyez, ideértve, de nem kizárólagosan a fényképeket, személyes adatokat, beszélgetéseket, szavazásokat, személyes üzeneteket, a szolgáltatáson keresztül közzétett.

5,2 Felhasználó a jelen dokumentum elfogadásával tudomásul veszi, hogy Ingatlanadatbazis.hu Szolgáltató rendszerén keresztül elérhetővé tett tartalmakat a szolgáltató előzetesen ellenőrizheti.

Az Ingatlanadatbazis.hu szolgáltató nem köteles a szolgáltatáson keresztül közzétett Tartalmat figyelni.

5.3 Ha Szolgáltató olyan Tartalmat talál, amely látszólag nem felel meg jelen dokumentum feltételeinek, ki vizsgálhatja az esetet, és saját mérlegelési jogkörében, jóhiszeműen eldöntheti, hogy törli-e az adott Tartalmat. Szolgáltató nem vállal felelősséget vagy kötelezettséget az ilyen tevékenységek teljesítéséért vagy nem teljesítéséért. Felhasználó tudomásul veszi, hogy a Szolgáltatás használatával sértő, illetlen vagy kifogásolható Tartalmaknak is ki lehet téve. Szolgáltató semmilyen körülmények között, semmilyen módon nem felelős semmiféle Tartalomért, beleértve, de nem kizárólag a Szolgáltatáson keresztül közzétett bármely Tartalomban található hibákat vagy hiányosságokat, illetve bármely Tartalom használatából fakadó bármilyen veszteséget vagy kárt.

5.4 Szolgáltató, mint közvetítő szolgáltató nem felelős a továbbított, közzétett információért.

5.5 Tartalom eltávolítása.

Szolgáltató minden értesítés nélkül eltávolíthatja az olyan Tartalmat, amelyeket  kizárólagos döntési jogkörében jogellenesnek ítél. Továbbá Szolgáltató minden értesítés nélkül eltávolíthatja az olyan tartalmakat, amelyek megsértik vagy megszegik bármely fél szellemi alkotáshoz fűződő jogát, szerzői és szomszédos vagy egyéb tulajdonosi jogát vagy a jelen Általános Szerződési Feltételekben foglalt rendelkezéseket, vagy bármilyen személyes adatot tartalmaz (például e-mail címet, weboldal címet, Facebook, vagy bármely más közösségi oldal linkjét).

A Szolgáltatónak joga, de nem kötelessége a Weboldalra feltöltött tartalmak, valamint a tagok között zajló viták ellenőrzése.

5.6 Tartalmak kezelése.

Felhasználó a Szolgáltató oldalán talált tartalmakat nem adhatja el és nem módosíthatja, továbbá semmilyen módon és semmilyen nyilvános vagy kereskedelmi célból nem sokszorosíthatja, jelenítheti meg, mutathatja be nyilvánosan, terjesztheti vagy más formában nem használhatja azokat.

5.7 Linkek és képek megjelenése.

Az üzemeltető a személyes adatokat nem változtatja meg, de a hirdetés szövegének megjelenítésekor megjelenítésbeli változásokat eszközölhet. Ezek a változások csak formai változások lehetnek, különös tekintettel egyes szavakra vagy (URL)  linkekre, melyek hirdetésként funkcionálhatnak.

Az oldalunkon az ingatlan hirdetésekben semmiféle direkt reklám nem engedélyezett, ebbe tartoznak a külső webhelyre mutató web linkek (URL) is, továbbá a képeken elhelyezett logó valamint egyéb külön feltüntetett felirat, reklámok. Amennyiben a hirdetésekben szerepelnek weboldalként működő (url) linkek megosztások, valamint a képeken logók vagy feliratok, ezek törlésre kerülhetnek.

A Felhasználó tudomásul veszi és beleegyezik abba, hogy a Szolgáltató nem felelős a  külső webhelyek és erőforrások elérhetőségéért, és a rajtuk elhelyezett vagy rajtuk keresztül elérhető tartalomért.

5.8 Képfeltöltési szabályzat.

Csak olyan fényképet vagy képeket tölt fől, ami a hirdetett ingatlant ábrázolja. A képeknek nincs kerete.
A Ingatlanadatbázis.hu oldalán minden kép formája és mérete egységes, azért, hogy a keresők könnyen eligazodjanak a hirdetések között.
Ha a kép vagy képek nem egységesek és eltér akkor a szolgáltató azt módosíthatja átméretezheti.
Hirdetésben kizárólag olyan fényképet tesz közzé, amely kizárólag a meghirdetett Ingatlant vagy annak közvetlen környezetét ábrázolja, és amelynek a felbontása minimum 800 x 600 pixel. A kép feltöltésnél az első fénykép vagy kép (Kiemelt kép) csak vízszintes fotó lehet.
Akár 10 képet is feltölthet a hirdetéséhez, így nincs szükség arra, hogy egy jó minőségű, éles kép helyett sok kicsit jelenítsünk meg egymás mellett.
A kép legyen éles és ne szerepeljen rajta homályos vagy kitakart rész.
Olyan fotót készítsen, amin nem látszik olyasmi, amit inkább kitakarna. Ha valamit el akar tüntetni egy fotóról, az bizalmatlanságot kelt az érdeklődőkben. Helyette inkább fotózzon másik szögből.

A dokumentumok és más formátumok nem fognak megjelenni a keresőknek, ezért az ingatlanról készült képeken kívül mást ne próbálj meg feltölteni.
A képek csak az ingatlant ábrázolhatják, nem lehet rajtuk montázs, logó, link vagy bármilyen kapcsolatfelvételi lehetőség.
Továbbá a képeken ne legyen vízjel, link felirat vagy reklám felirat amikor feltölti azt.
Ne tüntessen fel a képen vagy képeken semmilyen más, kifejezetten elérhetőséget. Az Ingatlanadatbázis.hu szolgáltató ezt nem engedélyezi.
Hirdetéshez használt fényképen kizárólag a Ingatlanadatbázis.hu szolgáltató jogosult logókat, vízjeleket vagy ezekhez hasonló más ábrázolásokat elhelyezni.
A Képe ne legyen negatív tartalmú vagy figyelemfelkeltés céljából manipulált. Pl: montírozva semmilyen embléma vagy logót nem ábrázolhat.

5.9 Tárolási irányelvek.

Felhasználó beleegyezik abba, hogy a Szolgáltató semmilyen kötelezettséget vagy felelősséget nem vállal a Szolgáltatás vagy azon keresztül fenntartott vagy közzétett Tartalom törléséért, illetve tárolásának meghiúsulásáért.


6 Felhasználó magatartása – ETIKAI KÓDEX

6.1 Minden Felhasználó vállalja, hogy szigorúan betartja az összes alkalmazandó törvényt és rendeletet, valamint a jelen Általános Szerződési Feltételeket.

6.2 Felhasználó a Szolgáltatás használata során felelősséggel tartozik saját magatartásáért és kommunikációjáért. Felhasználó beleegyezik, hogy csak olyan üzenetek és anyagok beküldésére, illetve fogadására használja a Szolgáltatást, amelyek helyénvalók, törvényesek és a Szolgáltató meglévő Tartalmához kapcsolódnak.

6.3 Feltételek.

Felhívjuk a figyelmét arra, hogy tartsa be az összes alkalmazandó szabályt.

Ha megsérti ezeket a Általános Szerződési Feltételeket, megszüntethetjük Szolgáltatásainkhoz való hozzáférését.

Felhasználó beleegyezik abba, hogy a Szolgáltatás használatakor nem folytatja az alábbi tevékenységeket, ellenkező esetben hozzáférését a Szolgáltató korlátozhatja, vagy törölheti, akár előzetes tájékoztatás nélkül is:

 • nem helyénvaló, rágalmazó, zaklató, kínzó, vulgáris, pornográf, obszcén vagy illegális Tartalom közzététele;
 • ártalmas, rágalmazás, sértegetés, zaklatás, fenyegetés, gyűlöletkeltő, faji vagy etnikai szempontból sértő vagy törvényes jogok megsértése;
 • bármely harmadik személy anyagainak rendelkezésre bocsátása a harmadik személy hozzájárulása nélkül;
 • bármely harmadik személy bármely védjegyét, szerzői jogát, szabadalmát vagy más tulajdonosi jogát sértő Tartalom közzététele;
 • illegális tevékenységek hirdetése vagy azokról útmutató, információ közreadása;
 • piramisjátékot hirdető üzenetek, lánclevelek vagy bomlasztó kereskedelmi üzenetek, illetve hirdetések vagy bármiféle tiltott üzenetek közzététele;
 • olyan anyagok publikálása és rendelkezésre bocsátása, amelyek félrevezető módon azt sugallják, hogy azokat Szolgáltató hivatalosan támogatja vagy hagyta jóvá;
 • nem kívánatos elektronikus kommunikáció létesítése, mint a “spam”, vagy más tagoknak küldött lánclevelek (hoax), vagy a többi tagnak a szolgáltatás használata során bármely egyéb módon történő zavarása, a weboldal bármely területein az oda nem illő zavaró, agresszív vagy témán kívüli (“offtopic”)
 • felhasználói fiókok létrehozása automatikus eszközzel, illetve hamis ürüggyel;
 • többszöri regisztráció, aktív, használatban lévő profil mellett;
 • hozzászólásokat, hirdetéseket, illetve azokat az ismételt hozzászólásokat, amelyeket több helyen azonos tartalommal, rövid időn belül “flood”-szerűen szórnak szét.

Bár a Szolgáltató tiltja a nem kívánatos Tartalmak megjelenését és a nem helyénvaló magatartást az oldalon a Felhasználó tudomásul veszi és elfogadja, hogy ilyen magatartásnak és/vagy Tartalomnak ennek ellenére ki lehet téve, és hogy a Szolgáltatást saját kockázatára használja.

6.4 Minden Felhasználó vállalja, hogy minden visszaélést, valamint a többi Felhasználó nem megfelelő észrevételeit vagy magatartását bejelentik a Szolgáltatónak.

7.Ismerősök meghívása

A Szolgáltató egy importáló eszközt kínál regisztrált tagjainak arra, hogy meghívhassák ismerőseiket az oldalra. Ha Felhasználó úgy dönt, hogy meghívja az ismerőseit, ezzel megerősíti, hogy engedélyt kapott erre az ismerőseitől, és elfogadja, hogy egy automatikus e-mailes meghívót és emlékeztetőt küld Szolgáltató a Felhasználó nevében az általa kiválasztott ismerőseinek. A Szolgáltató eltárolja Felhasználó barátainak elérhetőségi adatait, de csak arra használja fel, hogy automatikusan összekapcsolja őket felhasználóval, miután regisztráltak a weboldalra. A Felhasználó regisztrációja összefűzésre kerül a szolgáltatóval ahonnan az ismerőseit meghívta. Ha egy meghívott ismerősnek vagy barátnak vagy bárki másnak nem tetszik a meghívás valamilyen oknál fogva, ez esetben a meghívó felet terheli a felelősség. 

A Szolgáltató harmadik félnek nem adja át az ily módon szerzett adatokat, és a meghíváson kívül semmilyen más célra nem használja fel azokat.

8.Egyéb rendelkezések

8.1 Általános Szerződési Feltételek módosításának lehetősége.

A Szolgáltató jelen Általános Szerződési Feltételeket bármikor, előzetes értesítés nélkül módosíthatja. A módosítások a Weboldalon történő közzétételtől számított harminc (30) nap múlva lépnek érvénybe, és amennyiben a Felhasználó továbbra is használja a Weboldalt, úgy az automatikusan azt jelenti, hogy elfogadja az új változatot. Amennyiben a Weboldalra a Felhasználó a saját belépési adataival lép be, abban az esetben a frissített Általános Szerződési Feltételeket azonnal elfogadja. Az Általános Szerződési Feltételek aktuális verzióját bármikor, még a Weboldalra belépés előtt is meg tudja tekinteni a Felhasználó az oldal legalján, a (Terms & Conditions) menüpontra kattintva.

8.2 Kártalanítás

Felhasználó beleegyezik abba, hogy a Szolgáltatót kártalanítsa minden harmadik személy részéről felmerülő igénnyel szemben, amely a Szolgáltatás használatával függ össze vagy abból ered, ideértve bármely természetű vagy fajtájú követelést, költséget, ami bármely igényből, hiányból, kárból, perből, ítéletből, peres eljárás költségéből és ügyvédi költségből ered. Ezekben az esetekben Szolgáltató írásban értesíti a Felhasználót  az igényről, perről vagy eljárásról.

8.3 Szolgáltató felelőssége

Szolgáltató nem tartozik felelősséggel jelen Általános Szerződési Feltételekben leírt kötelezettségek nem teljesítésével okozott hiányért vagy károkért. 

Ezt meghaladóan Felhasználó megértette és hozzájárul ahhoz, hogy valamennyi felhasználó adatait, beleértve a Felhasználóét is Szolgáltató összegyűjtse, felhalmozza és névtelenül a Szolgáltatás rendszerébe integrálja, valamint az így összegyűjtött adatokat anonim statisztikai és analitikus bejelentési célokra felhasználja. 

Felhasználó beleegyezik abba, hogy a Szolgáltatást kizárólag a saját kockázatára használja, és elfogadja, hogy Szolgáltató nem vállal felelősséget a használat során esetlegesen felmerülő vagyoni vagy nem vagyoni károkért.

8.4 A felelősség kizárása 

A Szolgáltató nem tudja garantálni a sikeres társközvetítést. 

A Szolgáltató minden felelősséget vagy kötelezettséget kizár a Szolgáltatásban megjelenő információ vagy Tartalom pontosságával, tartalmával, teljességével, törvényességével, megbízhatóságával, illetve működőképességével és rendelkezésre állásával kapcsolatban. A Szolgáltató minden felelősséget vagy kötelezettséget kizár a felhasználó vagy a Szolgáltatást használó más személyek magatartásával kapcsolatban.

A Szolgáltatást, és a benne található összes Tartalmat, információt a jelen állapotában, mindenféle szavatosság nélkül bocsátja Szolgáltató a Felhasználó rendelkezésére.

A felhasználó a regisztráció során határozottan beleegyezik abba, hogy a Szolgáltatást teljes mértékben a saját felelősségére és kockázatára használja.

8.5 A felelősség korlátozása

A Szolgáltató semmilyen körülmények között nem tartozik felelősséggel a felhasználónak semmiféle olyan közvetett, következményes, rendkívüli, alkalomszerű vagy jelzés értékű kárért, amely a szolgáltatás használatából vagy használatával kapcsolatban keletkezik.

9.Felhasználó igényérvényesítése

9.1. A Felhasználó jogosult valamennyi, a jelen ÁSZF hatálya tartozó jogviszonnyal kapcsolatban felmerülő panaszát a Szolgáltatónak írásban vagy szóban bejelenteni.

Az ügyfélszolgálat elérhetőségei:

Ügyfélszolgálat csak online: info[@]ingatlanadatbazis.hu

E-mail cím: info[@]ingatlanadatbazis.hu

 • Szóbeli panasztétel. A Szolgáltató a szóbeli panaszt azonnal megvizsgálja, és a lehetőségek szerint azonnal orvosolja. Amennyiben a szóbeli panasz intézésével a Felhasználó nem elégedett, akkor az Szolgáltató írásos jegyzőkönyvet készít, melyet a Felhasználó által megadott e-mail címre továbbít a Felhasználónak. Ezt követően a panasz írásos panasznak minősül.
 • Írásbeli panasztétel. Az írásban érkezett panaszokat a Szolgáltató köteles harminc napon belül írásban megválaszolni. A panaszt elutasító álláspontját a Szolgáltató indokolni köteles, továbbá köteles a Felhasználót írásban tájékoztatni arról, hogy panaszával – annak jellege szerint – mely hatóság vagy a békéltető testület eljárását kezdeményezheti. Meg kell adni az illetékes hatóság, illetve a vállalkozás székhelye szerinti békéltető testület levelezési címét. A panasz ügyintézésével kapcsolatos további szabályokat a Fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény tartalmazza.

9.2. Egyéb jogérvényesítési lehetőségek

Amennyiben a Felhasználó és a Szolgáltató között esetlegesen fennálló fogyasztói jogvita a Szolgáltatóval való tárgyalások során nem rendeződik, az alábbi jogérvényesítési lehetőségek állnak nyitva a Felhasználó számára:

 • Amennyiben Felhasználó fogyasztói jogainak megsértését észleli, jogosult panasszal fordulni a lakóhelye szerint illetékes fogyasztóvédelmi hatósághoz. A panasz elbírálását követően a hatóság dönt a fogyasztóvédelmi eljárás lefolytatásáról.
 • Ha panasszal kíván élni online vásárolt termékkel, vagy szolgáltatással kapcsolatban, az Európai Bizottság által létrehozott online vitarendezési platformon keresztül is benyújthatja panaszát a http://ec.europa.eu/consumers/odr/ weboldalon keresztül.
 • Békéltető testület. A termékek minőségével, biztonságosságával és a termékfelelősségi szabályok alkalmazásával, valamint a szerződés megkötésével és teljesítésével kapcsolatos fogyasztói jogvita bíróságon kívüli, békés rendezése céljából a Felhasználó eljárást kezdeményezhet a lakóhelye szerint illetékes szakmai kamara mellett működő békéltető testületnél. A Szolgáltatót a békéltető testületi eljárásban együttműködési kötelezettség terheli. Fogyasztó panasza esetén a vállalkozás székhelye szerint illetékes békéltető testülethez fordulhat:

Városi Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Békéltető Testület (A Budapesti Békéltető Testület székhelye)

Cím: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99. III. em. 310., Telefon/Fax:.06 (1) 488 21 31, 06 (1) 488 21 86, E-mail cím:bekelteto.testulet@bkik.hu

9.3. Bírósági eljárás. Felhasználó jogosult a fogyasztói jogvitából származó követelésének bíróság előtti érvényesítésére polgári eljárás keretében a hatályos magyar jogszabályok szerint. A vállalkozás által fogyasztóval szemben, szerződéses jogviszonyból eredő igény érvényesítése iránt indított perre – törvény, az Európai Unió kötelező jogi aktusa, illetve nemzetközi egyezmény eltérő rendelkezése hiányában – az alperes belföldi lakóhelye szerinti bíróság kizárólagosan illetékes. Nincs helye olyan illetékességi kikötésnek, amely kizárja a fogyasztó jogát ahhoz, hogy a vállalkozással szemben fennálló szerződéses jogviszonyból eredő igényét saját belföldi lakóhelye, ennek hiányában belföldi tartózkodási helye szerint illetékes bíróság előtt érvényesítse. Kizárólagos illetékesség hiányában a felperes – választása szerint – az alperesre általánosan illetékes bíróság helyett a fogyasztó által vállalkozással szemben fennálló, szerződéses jogviszonyból eredő igény érvényesítése iránti pert a felperes belföldi lakóhelye, ennek hiányában belföldi tartózkodási helye szerint illetékes bíróság előtt is megindíthatja.

10 Szolgáltatás felhasználói

10.1 Természetes személyek

A Szolgáltatást csak 18 éven felüli természetes személyek illetve nem természetes személyek  (továbbiakban a: “Felhasználó”) vehetik igénybe.

10.1.2 Kizárt felhasználók:

10.1.2.1 Ha Ön 18 évesnél fiatalabb.

A gyermekek nem jogosultak Szolgáltatásaink igénybevételére, és kérjük, hogy 18 év alatti személyek ne nyújtsanak be személyes adatokat nekünk. Szolgáltatásaink nem 18 év alatti személyeknek szólnak. Nem gyűjtünk és nem tárolunk személyesen azonosítható információkat azokról a Felhasználókról, akikről megtudjuk, hogy 18 év alattiak. Ha megtudjuk, vagy értesítést kapunk arról, hogy információkat gyűjtöttünk 18 évesnél fiatalabb felhasználóktól, akkor azonnal töröljük ezeket a személyes azonosításra alkalmas információkat.

10.1.2.2  Ha Korábban kizártuk Önt Szolgáltatásaink használatából.

10.2 A Szolgáltató nem tehető felelőssé bármely Felhasználó által elkövetett bármilyen cselekedetért, ideértve a Szolgáltató vagy a Szolgáltatásokat igénybe vevő más személyek által szervezett események bármelyikét.

11 További egyéb rendelkezés

A szerződésre a jog az irányadó.

Ha ezen megállapodás bármely rendelkezése részben, vagy egészben érvénytelenné válna, úgy a szerződés fennmaradó rendelkezései továbbra is érvényesek. Etikai kódexet fogadott el/nem fogadott el magára nézve kötelezőnek a Szolgáltató.

A fogyasztói elállásról szóló mintatájékoztatót az 1. sz. melléklet tartalmazza.

A kellékszavatosságról, a termékszavatosságról és a jótállásról szóló mintatájékoztatót a 2. sz. melléklet tartalmazza.

 1. melléklet a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelethez

2011/83/EU irányelv

Elállási/Felmondási nyilatkozatminta

(csak a szerződéstől való elállási/felmondási szándék esetén töltse ki és juttassa vissza)

Címzett: * 

Alulírott/ak kijelentem/kijelentjük, hogy gyakorlom/gyakoroljuk elállási/felmondási jogomat/jogunkat az alábbi termék/ek adásvételére vagy az alábbi szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés tekintetében: * 

Szerződéskötés időpontja /átvétel időpontja: * 

A fogyasztó(k) neve:

A fogyasztó(k) címe:

A fogyasztó(k) aláírása: (kizárólag papíron tett nyilatkozat esetén)

Kelt

 1. melléklet a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelethez

2011/83/EU irányelv

A kellékszavatosságról, a termékszavatosságról és a jótállásról szóló mintatájékoztató

 1. Kellékszavatosság

Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával?

Ön a, szolgáltató  hibás teljesítése esetén a vállalkozással szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.

Milyen jogok illetik meg Önt kellékszavatossági igénye alapján?

Ön – választása szerint-az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet: 

Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül az Ön által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére Ön is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat.

Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Ön viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot.

Milyen határidőben érvényesítheti Ön kellékszavatossági igényét?

Ön köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ugyanakkor felhívom a figyelmét, hogy a szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti. Használt dolog esetén ez a határidő…. * , de legfeljebb egy év.

Kivel szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét?

Ön a vállalkozással szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

Milyen egyéb feltétele van kellékszavatossági jogai érvényesítésének?

A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Ön igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást a Ingatlanadatbazis.hu szolgáltató nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Ön köteles bizonyítani, hogy az Ön által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

 1. Termékszavatosság

Milyen esetben élhet Ön a termékszavatossági jogával?

Ingó dolog (termék) hibája esetén Ön – választása szerint – az 1. pontban meghatározott jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

Milyen jogok illetik meg Önt termékszavatossági igénye alapján?

Termékszavatossági igényként Ön kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

Milyen esetben minősül a termék hibásnak?

A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

Milyen határidőben érvényesítheti Ön termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét Ön a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.

Kivel szemben és milyen egyéb feltétellel érvényesítheti termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Önnek kell bizonyítania.

A gyártó (forgalmazó) milyen esetben mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól?

A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

– a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy

– a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy

– a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

Felhívom figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

[Ha a vállalkozás jogszabály vagy szerződés alapján jótállásra köteles, az alábbi 3. pont beillesztése is szükséges a tájékoztatóba:]

 1. Jótállás

Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával?

Hibás teljesítés esetén szerződés/   alapján a szolgáltató  jótállásra köteles.

Önt milyen jogok és milyen határidőn belül illetik meg jótállás alapján? * 

Mikor mentesül a vállalkozás a jótállási kötelezettsége alól?

A vállalkozás jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett.

Felhívom a figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet, egyébként viszont Önt a jótállásból fakadó jogok az 1. és a 2. pontban meghatározott jogosultságoktól függetlenül megilletik.

Utolsó frissítés: 2021.07.18

Összehasonlítás