Fellendült a budapesti albérletpiac egy elemzés szerint

Fellendült a budapesti albérletpiac egy elemzés szerint
0
(0)

Az év első felében stabilizálódott, majd fellendült a budapesti albérletpiac – közölte a Rentingo.com hétfőn az MTI-vel.

Az albérletközvetítő portál szerint a legdrágább városrészekben, a Várnegyedben és a Belvárosban 20 százalék körüli az éves emelkedés. A legnagyobb mértékben, csaknem 30 százalékkal Buda belső lakónegyedein nőttek az árak. Ritkán ugyan, de az adatok alapján előfordul csökkenés is, például a XVI. és XVIII. kerületben, de beljebb, a VI. és VII. kerület külső részein is találni a tavalyinál olcsóbb városrészeket – írták.
A bérleti díjak közötti eltérés jelentős, négyzetméterenként 2 ezer és 4,5 ezer forint között változik. A legolcsóbbak Budapest keleti és déli részén találhatók, a város határához közel. Esetenként egy kerületen belül is lehet 50 százaléknyi különbség az árak között – tették hozzá.

A Rentingo.com értékelése szerint a bérlők fizetőképessége erősödik, a forgalom függetlenedett a járványtól, a bővüléshez hozzájárul a bizakodó piaci hangulat. A fellendülést számos rekord is jelzi, például egy tízezer megtekintést meghaladó hirdetés, vagy egy rózsadombi albérlet, amely havi 550 ezer forintért kelt el – olvasható a közleményben.

A 2017 végén elindult Rentingo.com olyan bérbeadási platform és közösségi oldal, amely összeköti a bérbeadókat, a bérlőket és a szobatárskeresőket. Az oldal elsődleges célja, hogy átláthatóvá tegye a lakáskiadás folyamatát a hirdetés megfogalmazásától a bérbeadó és bérlő bemutatkozásán és beazonosíthatóságán keresztül a bérleti szerződés megkötéséig. A platform regisztrációval szűri és biztosítja, hogy transzparens bérleti ügyletek születhessenek.

(MTI)

(A kép illusztráció! Forrás: pixabay.com)

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Eddig nincs szavazat! Legyen Ön az első, aki értékeli ezt a bejegyzést.

Összehasonlítás

Enter your keyword